Doctorandus | Publieke verdediging |
Naam: | Eva Ryckeboer | Datum: | Dinsdag 20/05/2014 om 16:00 | |
Adres: | vakgroep Informatietechnologie (EA05) Technologiepark Zwijnaarde 915, 9052 Zwijnaarde |
Lokatie: | Auditorium Filmzaal, gebouw Film Plateau (gelijkvloers), Paddenhoek 3, 9000 Gent | |
Contact FEA: | info.ea@ugent.be | Taal: | Nederlands |
Curriculum | ||
Bachelor of Science in de ingenieurswetenschappen: toegepaste natuurkunde, Universiteit Gent, 2007
Erasmus Mundus Master of Science in Photonics, Universiteit Gent, Vrije Universiteit Brussel, University of St. Andrews, Heriot-Watt University and Kungliga Tekniska Hogskolan (KTH), 2009 |
Promotor |
Roel Baets |
Examencommissie |
prof. Rik Van de Walle |
Roel Baets (EA05) |
Ronny Bockstaele |
Wim Bogaerts |
Danaë Delbeke |
Dirk Poelman |
Robert Puers |
Günther Roelkens, Universiteit Gent, Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, EA05 - Vakgroep Informatietechnologie, Technologiepark Zwijnaarde 126, 9052 Zwijnaarde
E: gunther.roelkens@ugent.be |
Wouter Saeys |
Onderzoeksthema | |
Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die lijden aan diabetes. Hoewel deze ernstige ziekte niet geneesbaar is, kan de levenskwaliteit van diabetes patiënten sterk verbeterd worden door hun bloedsuikerniveau onder controle te houden. Een deel van deze controle is het opmeten van het bloedsuikerniveau gedurende de dag. Dit kan de patiënt zelf door een zogenaamde continue glucosemonitor (CGM) te gebruiken. Dit toestel geeft elke vijf minuten de gemeten bloedsuiker waarde aan. In dit doctoraat werd een nieuw type CGM onderzocht dat gebruik maakt van een miniatuur spectrometer, dewelke geïntegreerd wordt op een optische chip. Naast het realiseren van de miniatuur spectrometer, werd er aangetoond dat een optische chip met goede gevoeligheid glucose kan opmeten in een labo-omgeving. Daarnaast werden er strategieën uitgewerkt om de werking van de ontwikkelde glucosemeter te garanderen in het lichaam en werd een nieuwe diffusiemeter voorgesteld. |
Taal proefschrift | |
Engels |
Documenten |